Валери Тодоров

Проф. Валери Тодоров, роден 1956 г., журналист, университетски преподавател. Завършил е Факултета по журналистика на Софийския университет „Климент Охридски“. Генерален директор на БНР два мандата през 2007 – 2013 г.

Завеждащ Кореспондентския пункт на БНР в Москва 1993 – 1997, завеждащ Кореспондентския пункт на БНТ в Москва 1999 – 2006 г. , кореспондент на БТА, на други водещи медии, директор на Програма „Хоризонт“ на БНР, водещ и ръководител на екипите на вечерните новини и на обзорните предавания „24 часа“ и „Нещо повече“ на

Програма „Хоризонт“. Автор на коментари и постоянни рубрики в най-големите български и в чуждестранни медии, също на документални телевизионни филми. Носител на престижни награди, сред които Златно перо на Съюза на българските журналисти. Член на УС на СБЖ. Автор на редица иновационни идеи в областта на новите медийни технологии.

Консултант и заместник-директор на Софийската опера и балет, консултант на Народния театър „Иван Вазов“, Държавния музикален и балетен център, председател на Фондация Комуникации и култура, член на управителните съвети на други фондации, създател на сайта www.obache.bg.